De Toekomst Van Ons Voedsel Ligt Bij Robots

HET FOODTURE COOKIE PROJECT

Het foodture cookies project bestaat uit een reeks ambachtelijke gelukskoekjes gevuld met tegeltjeswijsheden en toekomstvoorspellingen. Elk koekje is via een QR code gekoppeld aan een eigen webpagina boordevol informatie over mogelijk toekomst scenario's van onze voedselindustrie. 

DE FARMBOT

Als klein meisje stond ik nog geregeld op om zes uur ’s ochtends, om in te loggen op mijn Facebook-account. Het was dan namelijk de hoogste tijd om mijn tomaten te oogsten. Maar ondanks het feit dat ik het opstaan op de vroege ochtenduren deelden met de echte boerenjongens en meisjes, was ik net zo slecht in het verzorgen van mijn virtuele boerderij als in het in leven houden van mijn AH-moestuinavonturen.

 

Intussen ben ik uitgegroeid tot een jongedame en is er een nieuw agrarisch speeltje ter wereld gebracht. De Californische entrepreneur Rory Anderson heeft een echte versie van Farmville gemaakt, de Farmbot. Een echte boerderijrobot voor de niet zo echte boerenjongens en meisjes als ik. Rory had zelf ook ervaring met mislukte moestuinavonturen. En Rory begreep ook dat je na drie keer toch je bladpeterselie te hebben moeten aanschaffen in de supermarkt, je wel klaar was met die vergeelde kruidentuin. Daarom vond Rory het tijd voor een oplossing, hij creëerde de Farmbot. Een robot die het moeilijke deel van het agrarisch vak op zich neemt. De Farmbot maakt gebruik van cameratechnologie en een zogeheten ‘drag and drop’ systeem om de plantjes te zaaien, en deze daarna te voeden met precies genoeg water en de grond rondom de plantjes te wieden. Wanneer de tijd rijp is krijg je een melding zodat je zelf de plantjes kunt oogsten. We willen immers wel nog een beetje het ‘groene vingers gevoel’ ervaren.

Rory heeft in zo’n 100 pagina’s uitgelegd hoe je de robot bouwt en programmeert, die pagina’s heeft hij als open source materiaal aan de wereld gegeven. Voor de mensen met twee linkerhanden is het ook mogelijk een kant en klare Farmbot te kopen. In de afgelopen twee jaar zijn al zo’n 600 farmbots gebouwd wereldwijd. Doordat het project opensource is kan het constant verder ontwikkeld worden, door Rory en zijn team maar ook door ieder ander persoon uit de alsmaar groeiende online community van Farmbot.

Via de website van Farmbot kan je alle informatie vinden om zelf een Farmbot te bouwen.

©2018 INDIA ROSE KLAP | INFO@INDIAROSEKLAP.COM | (+31) (0) 683252849

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle